Pinjaman Peribadi 24 Jam Online Cepat Lulus

  • webkewangan.com
  • Sep 15, 2023
Pinjaman Peribadi 24 Jam Online

Sekiranya anda pernah berhadapan dengan kecemasan kewangan atau memerlukan wang tunai dengan segera, anda mungkin telah mendengar mengenai pinjaman peribadi 24 jam online.

Pinjaman Peribadi 24 Jam Online Cepat Lulus: Easy RHB, Hong Leong, dan Aeon

Pinjaman Peribadi 24 Jam Online Cepat Lulus

Permohonan pinjaman peribadi dari Bank [Kemaskini] sering memakan masa yang agak lama, biasanya mengambil kira-kira 2 minggu. Waktu menunggu yang panjang ini dapat menjadi sangat menyusahkan. Sekiranya permohonan diluluskan, itu adalah satu berita baik. Namun, bagaimana jika permohonan anda ditolak? Anda akan perlu menunggu dan membuat permohonan baru, yang boleh mengambil masa yang lebih lama.

Walau bagaimanapun, terdapat beberapa bank dan institusi kewangan yang terkenal dengan proses pemprosesan pinjaman peribadi 24 jam online yang cepat jika anda layak:

1. Pinjaman Peribadi RHB Easy Loan

  • Gaji Asas minimum mesti RM *
  • Slip Gaji
  • Penyata KWSP

Bagaimanapun, pengalaman peribadi saya dengan Hong Leong Bank March IOU adalah sedikit sukar untuk mendapatkan kelulusan dalam masa 60 minit, kecuali jika anda benar-benar memenuhi syarat-syarat mereka. Ini kerana sesetengah pegawai bank mungkin akan berusaha untuk mendapatkan komisen dengan meluluskan pinjaman anda.

Pinjaman Tanpa Penjamin

Kebanyakan pinjaman peribadi juga memerlukan penjamin atau guarantor. Walaupun peluang kelulusan pinjaman lebih tinggi dengan penjamin, masalahnya adalah tidak semua orang selesa untuk melibatkan orang lain dalam permohonan pinjaman peribadi mereka. Oleh itu, dalam artikel ini, saya akan berkongsi senarai bank dan institusi kewangan yang cenderung untuk meluluskan pinjaman peribadi tanpa memerlukan penjamin.

Mengapa Easy RHB Adalah Pilihan Terbaik?

Easy RHB menawarkan jaminan bahawa dana akan dimasukkan dalam masa 10 minit sahaja. Dalam dunia pinjaman peribadi, ini dianggap sangat pantas. Saya pernah memohon sekitar RM 3,000 daripada Easy RHB pada suatu ketika dahulu. Saya hanya perlu pergi ke cawangan Easy RHB dengan membawa kad pengenalan dan mereka mencetak penyata KWSP untuk rujukan.

Sekiranya anda ingin memohon pinjaman ini, saya cadangkan anda untuk pergi ke kaunter Easy RHB biasa, yang biasanya terdapat di Tesco. Ia lebih cepat daripada memohon melalui RHB Bank kerana ia adalah proses manual dan memerlukan penghantaran dokumen ke Bank Negara untuk disemak.

Dalam pengalaman saya, saya terima dana pinjaman pada hari yang sama apabila saya memohon.

Untuk Rancangan Bayaran Semula Easy RHB, Anda Boleh Rujuk Jadual Berikut

Jumlah minimum pinjaman yang ditawarkan adalah RM 3,000 atau RM 4,000. Pinjaman RM 2,000 tidak lagi tersedia. Anda boleh mendapatkan maklumat lanjut di cawangan Easy RHB yang terdekat.

Cawangan Easy RHB Bank Yang Terdekat

Anda boleh mencari cawangan Easy RHB yang terdekat dengan menggunakan RinggitPlus.

2. Hong Leong Mach IOU Personal Loan

Rancangan pinjaman peribadi dari Hong Leong ini adalah salah satu yang lebih baru di pasaran dan menjanjikan pemprosesan dalam masa 60 minit.

Berdasarkan pengalaman saya sendiri, ia mungkin agak sukar untuk mendapatkan kelulusan dalam masa 60 minit. Ia bergantung kepada ketepatan butiran yang anda berikan dan sama ada anda memenuhi semua syarat. Beberapa pegawai bank mungkin juga akan cuba mengatasi halangan untuk memastikan permohonan anda diluluskan.

Syarat Kelayakan

Ini mungkin memerlukan beberapa dokumen tambahan seperti penyata bank. Anda boleh membuat permohonan secara online, tetapi ia mungkin tidak akan selesai dalam masa 60 minit.

Kelebihan Pinjaman Dengan Hong Leong Bank

Sejak tahun 2012, Hong Leong telah menawarkan diskaun bulanan jika anda membayar pinjaman dengan tepat. Sebagai contoh, mereka menawarkan diskaun 20% untuk pinjaman IOU dan tawaran diskaun lain untuk pinjaman peribadi biasa.

3. Aeon Personal Loan

Antara ketiga-tiga pinjaman peribadi di atas, Aeon adalah yang saya rekomenkan. Walaupun ada yang mengatakan bahawa kadar faedahnya tinggi, jika anda mengkaji dengan lebih mendalam, kadar faedahnya sebenarnya tidak jauh berbeza dengan yang lain.

Permohonan pinjaman peribadi Aeon biasanya diproses dalam masa 3 atau 4 hari bekerja, terutama jika anda bekerja dengan kerajaan.

Aeon

  • Gaji kasar minimum RM *
  • 18 tahun ke atas
  • Terbaru Penyata KWSP
  • Slip Gaji 3 bulan terkini

Jadual Pinjaman Peribadi Aeon

Jadual di atas adalah untuk pelanggan baru, iaitu mereka yang tidak memegang kad ahli Aeon. Untuk pemegang kad atau pinjaman yang melebihi RM 10,000, terdapat maklumat lanjut di laman web rasmi Aeon.

Syarat Kelayakan Pinjaman Aeon

Maklumat lanjut mengenai syarat-syarat kelayakan pinjaman Aeon boleh didapati di laman web mereka.

Membuat Pinjaman Peribadi 24 Jam Online

Untuk memastikan kelulusan pinjaman pinjaman peribadi 24 jam online anda, anda perlu merancangnya dengan baik dari awal. Pertimbangkan syarat-syarat permohonan seperti gaji minimum dan sebagainya. Anda juga boleh merujuk blog ini untuk maklumat mengenai syarat-syarat kelayakan pinjaman dari pelbagai bank.

Jika anda perlu memenuhi syarat gaji minimum selama tiga bulan berturut-turut, usahakan untuk bekerja lebih banyak jika perlu. Jika memerlukan, anda juga boleh mencari penjamin. Ini boleh membantu memudahkan kelulusan pinjaman anda.

Jangan Pinjam Lebih Daripada Yang Anda Mampu

Ini adalah prinsip asas apabila memohon pinjaman pinjaman peribadi 24 jam online. Jika gaji asas anda adalah RM 2,000, tidaklah realistik untuk memohon pinjaman sebanyak RM 30,000. Sebagai panduan kasar, jumlah pinjaman biasanya adalah kelima-lima gaji anda.

Membuat Senarai Semak Dan Membandingkan

Anda boleh menggunakan laman web seperti Imoney dan CompareHERO untuk membandingkan pelbagai pinjaman peribadi. Ia lebih mudah daripada mengunjungi setiap bank secara individu.

Jika anda memerlukan pinjaman peribadi 24 jam online dengan segera, pertimbangkan untuk mendapatkan kad kredit. Anda masih perlu membayar balik, tetapi kad kredit cenderung lebih mudah diluluskan berbanding pinjaman peribadi, menurut pengalaman saya.

Baca SeterusPinjaman Peribadi Untuk Pekerja Swasta Gaji Rendahnya:

Related Post :

One thought on “Pinjaman Peribadi 24 Jam Online Cepat Lulus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright @ 2023 webkewangan.com